Hvordan bruke Ordnett?

Her kommer en enkel innføring i bruken av Ordnett. Nederst på siden finner du lenker til en grundigere gjennomgang av en del funksjonalitet.

Logg inn

Klikk på Logg inn og velg Logg inn med Feide.

Etterpå ser du navnet ditt øverst til høyre. Hvis du klikker på navnet kommer du til en side som gjør det mulig å endre en del innstillinger. Det kan du lese om lenger ned.

Du behøver ikke logge deg inn og ut hver dag for å bruke Ordnett.

Søk i vei!

Søkefeltet finner du alltid øverst på siden.

Sjekk at du har valgt riktig språk, skriv inn søkeordet og trykk Enter (eller klikk på forstørrelsesglasset)

Mens du skriver vil du få opp forslag til søkeord.

Alle treffene på søkeordet vises etter hverandre. Når du søker i tospråklige ordbøker så søkes det automatisk begge veier. I eksempelet nedenfor er det søkt på et ord ('her') som finnes både på engelsk og norsk, og det gir totalt 5 treff.

I menyen til venstre ser du i hvilke ordbøker treffene befinner seg. Du kan også se i selve artikkelen hvor den kommer fra (grønn markering).

Filtrering og søk i all tekst

Du kan klikke på én eller flere ordbøker i venstremenyen – da vises bare treffene fra den eller de valgte ordbøkene. Hvis du klikker på knappen Søk i all tekst over trefflisten vil du få opp alle artiklene der søkeordet ditt er brukt én eller flere ganger. Dette kan for eksempel være nyttig hvis du ønsker å se ordet brukt i flere sammenhenger.

Din egen side

Under navnet ditt øverst til høyre kan du gjøre en del andre valg for å tilpasse til ditt bruk. Du kan prøve deg frem selv, eller du kan få en innføring her:

Mer om søket

Hvordan bruke digitale ordbøker? Søk i oppslagsord og All tekst. Hvordan lese trefflisten?